Προκήρυξη Διαγωνισμού Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ για εξασφάλιση του EFFE Label 2017-2018 και σχετικών βραβείων

( 05.12.2016 )


Ανακοινώνεται η προκήρυξη για πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για εξασφάλιση του EFFE Label 2017-2018, κάτω από την πρωτοβουλία EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) του οργανισμού Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (European Festivals Association-EFA) που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, από τις 5 Δεκεμβρίου.

Το EFFE Label είναι ένα σήμα ποιότητας για τα φεστιβάλ, που προσφέρει διεθνή αναγνώριση για την αριστεία των φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Ο οργανισμός EFA, σε στενή συνεργασία με τα 28 σημεία επαφής του προγράμματος σε όλη την Ευρώπη (EFFE Hubs), στοχεύει με την πρωτοβουλία αυτή να αναγνωρίσει και να διασυνδέσει φεστιβάλ που είναι βαθιά προσηλωμένα στις τέχνες μέσα από τις κοινότητες τους, σε έναν παγκοσμιοποιημένο τοπίο, και να παρέχει στους πολίτες σε όλο τον κόσμο μια κοινή Πύλη για τα φεστιβάλ της Ευρώπης. Η πρώτη έκδοση του EFFE Label και του Βραβείου 2015-2016 περιέλαβε 761 φεστιβάλ από 31 χώρες που έλαβαν την αναγνώριση EFFE Label και 12 ευρωπαϊκά φεστιβάλ που έλαβαν το Βραβείο EFFE αφού θεωρήθηκε ότι καθορίζουν τις τάσεις. Στην ιστοσελίδα www.effe.eu μπορείτε να περιηγηθείτε στην πλούσια καλλιτεχνική προσφορά της Ευρώπης.

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2017, τα φεστιβάλ έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για το EFFE Label 2017-2018. Ειδικοί από όλη την Ευρώπη θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις με βάση τα εξής τρία κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα φεστιβάλ: 

  1. καλλιτεχνική δέσμευση και καινοτόμες προσεγγίσεις
  2. συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες τους
  3. ευρωπαϊκή και παγκόσμια προοπτική

Εκτός από το EFFE Label, μια διεθνής κριτική επιτροπή θα δώσει βραβεία EFFE στα φεστιβάλ που θα θεωρηθεί ότι καθορίζουν τις τάσεις. Η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελείται από κριτές που εκπροσωπούν βασικούς παράγοντες στον τομέα των φεστιβάλ.

Ωφελήματα:

Οι νικητές του EFFE Label και του Βραβείου θα επωφεληθούν μέσω της αναγνώρισης για το έργο και τις αξίες τους, με αυξημένη ορατότητα (περίληψη τους στην ιστοσελίδα και στον Οδηγό EFFE), με νέες ευκαιρίες δικτύωσης τους τόσο πρόσωπο με πρόσωπο όσο και διαδικτυακά καθώς και μέσω της περαιτέρω συμμετοχής τους στην καλλιτεχνική κοινότητα. Οι νικητές θα ανακοινωθούν επίσημα ανακοινωθούν στο EFFE Label Meet-up τον Μάιο του 2017.

Ο Οργανισμός EFA θεωρεί ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα φεστιβάλ της Ευρώπης να αναγνωριστούν από το κοινό και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαιρετική καλλιτεχνική ποιότητα και την συμμετοχικότητα στις κοινότητές τους. Η πρωτοβουλία προσκαλεί καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, διευθυντές και το κοινό σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν τα καλύτερα, πιο δημιουργικά φεστιβάλ της Ευρώπης σε ένα ταξίδι μέσα από την πολυμορφία της Ευρώπης.

Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία EFFE στην ιστοσελίδα www.effe.eu και τους κανόνες του διαγωνισμού πατώντας εδώ.

Καλωσορίσατε στην Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων


Επικοινωνία


Τηλ: 22602942, 22602935, 22602866, 22602895

email: fundingprogrammes@dgepcd.gov.cy

 

 

 

 

 

Twitter