Η πρόσκληση υπόκειτε στη ΒΔ2 του προγράμματος Erasmus+ και συγκεκριμένα κάτω από τις Συνεργασίες για Συμπράξεις – Συμπράξεις Μικρής Κλίμακας. Ο κύριος στόχος των Συμπράξεων Μικρής Κλίμακας είναι να προσελκύσουν και να διευρύνουν την πρόσβαση για νέο-εισερχόμενους, λιγότερο έμπειρους οργανισμούς και φορείς μικρής κλίμακας στο πρόγραμμα Erasmus+, να υποστηρίξουν την ένταξη ομάδων στόχων με λιγότερες ευκαιρίες και να υποστηρίξουν την ενεργό ευρωπαϊκή ιθαγένεια φέρνοντας την ευρωπαϊκή διάσταση στο τοπικό επίπεδο.
Ανεξάρτητα από τον τομέα που επηρεάζεται από το έργο, οι Συμπράξεις Μικρής Κλίμακας είναι ανοικτές σε κάθε τύπο οργανισμού που δραστηριοποιείται σε οποιονδήποτε τομέα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας, αθλητισμού ή άλλων κοινωνικοοικονομικών τομέων καθώς και σε οργανισμούς που ασκούν δραστηριότητες που είναι εγκάρσιες προς διαφορετικοί τομείς (π.χ. τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές, κέντρα αναγνώρισης και επικύρωσης, εμπορικά επιμελητήρια, εμπορικοί οργανισμοί, κέντρα προσανατολισμού, πολιτιστικοί και αθλητικοί οργανισμοί).
Ανάλογα με την προτεραιότητα και τους στόχους που καλύπτει το έργο, οι Συμπράξεις Μικρής Κλίμακας πρέπει να περιλαμβάνουν το καταλληλότερο και διαφορετικό φάσμα εταίρων προκειμένου να επωφεληθούν από τις διαφορετικές εμπειρίες, προφίλ και ειδική εμπειρογνωμοσύνη τους.
Κατά τη συγγραφή προτάσεων, πρέπει να λειφθούν υπόψη και οι οριζόντιες προτεραιότητες του προγράμματος Erasmus+ και αυτές είναι:
Προκειμένου να ληφθούν υπόψη για χρηματοδότηση προτάσεις οι οποίες θα υποβληθούν υπό το πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης, οι προτάσεις πρέπει να αφορούν τουλάχιστον μία οριζόντια προτεραιότητα ή / και τουλάχιστον μία συγκεκριμένη προτεραιότητα που σχετίζεται με τον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού που επηρεάζεται κυρίως.
Καθότι έργα τα οποία θα εγκριθούν υπό το πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα τα διαχειρίζεται ο εθνικός φορέας για το Erasmus + στην Κύπρο, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προτεραιότητες στις οποίες ο εθνικός φορέας θεωρεί ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία στο εθνικό πλαίσιο.
Το προτεινόμενο μοντέλο χρηματοδότησης αποτελείται από ένα μενού δύο πιθανών κατ ‘αποκοπή ποσών, που αντιστοιχούν στο συνολικό ποσό επιχορήγησης για το έργο. Οι υποψήφιοι θα επιλέξουν μεταξύ των δύο προκαθορισμένων ποσών ανάλογα με τις δραστηριότητες που θέλουν να αναλάβουν και τα αποτελέσματα που θέλουν να επιτύχουν:
Εφάπαξ ποσά
European Education and Culture Executive Agency – https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/contacts_en