Ο Μηχανισμός «Συνδέοντας την Ευρώπη» είναι ένα βασικό χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας μέσω επενδύσεων σε υποδομές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στόχος αυτής της πρόσκλησης είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη στρατηγικών δικτύων ως μέρος της η στρατηγική για την ψηφιακή παγκόσμια πύλη της ΕΕ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση ποιοτικής συνδεσιμότητας των κρατών μελών της ΕΕ καθώς και με τρίτες χώρες. Η πρόσβαση στο backbone connectivity μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ ενδέχεται να διαφέρει σημαντικά. Σε ορισμένες περιφέρειες, η έλλειψη επαρκούς backbone connectivity μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη και υπηρεσία που παρέχεται από δίκτυα πρόσβασης και μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπίες στις τιμές των υπηρεσιών, τόσο για τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων σε αυτές τις περιοχές, όπως και για τους χρήστες. Αυτό μπορεί να ισχύει, για παράδειγμα, για κράτη μέλη που είναι τα ίδια νησιά και/ή έχουν νησιά ως μέρος της επικράτειάς τους. Για ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές όπως νησιά και υπερπόντιες χώρες και εδάφη, εμπορικές τιμές και άλλες συνθήκες backbone connectivity μπορούν να εμποδίσουν την πλήρη συμμετοχή των χρηστών και επιχειρήσεων στην ψηφιακή ευρωπαϊκή οικονομία.
Αναλυτική περιγραφή στο αγγλικό κείμενο.
Τα έξοδα θα επιστραφούν με τα ποσοστά χρηματοδότησης που καθορίζονται στη Σύμβαση Επιχορήγησης (μέγιστο 50% για το κόστος σπουδών, μέγιστο 70% για το κόστος των εργασιών στο εξόχως απόκεντρες περιφέρειες και μέγιστο 30% για όλες τις άλλες κατηγορίες δαπανών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υψηλότερο ποσοστό χρηματοδότησης έργου εάν το έργο αφορά: ισχυρή διασυνοριακή διάσταση: μέγιστο 50%.
Το μέγιστο ζητούμενο ποσό επιχορήγησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα €20.000.000 ανά έργο.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι προτάσεις που συνδυάζουν συμπληρωματικά έργα, μπορούν να προκύψουν από διαφορετικούς φορείς προώθησης, για την επίτευξη μεγαλύτερης γεωγραφικής εμβέλειας. Τα τμήματα που καλύπτονται, ενδέχεται να επωφεληθούν από υψηλότερο ποσό επιχορήγησης, που να μην υπερβαίνει όμως €60.000.000. Αυτό θα πρέπει να δικαιολογηθεί με μεγαλύτερο αντίκτυπο (π.χ. ψηλότερη γεωγραφική κλίμακα, κ.λπ.) και καταλυτική επίδραση (π.χ. συνεργασία μεταξύ διαφορετικών προωθητών που έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικά κέρδη από πλευράς κόστους).
Η επιχορήγηση που χορηγείται μπορεί να είναι χαμηλότερη από το ζητούμενο ποσό.
Αναλυτική περιγραφή στο αγγλικό κείμενο.
Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνών – Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Ιστοσελίδα: https://bit.ly/39IYcFZ
Διεύθυνση: Λεωφόρος Στροβόλου 286, Στρόβολος, ΤΘ 24647, 1302 Λευκωσία
Τηλέφωνο: +357 22814854 / 22814846
Φαξ: +357 22321925
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info.dec@dec.dmrid.gov.cy
Άτομο επικοινωνίας:
κ. Νίκος Ιωάννου
Λειτουργός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών
Τηλέφωνο: +357 22814875
Φαξ: +357 22321925
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: nioannou@dec.dmrid.gov.cy
Ερωτήσεις/διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις αποστείλουν στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: HADEA-CEFDIGITAL-CALLS@ec.europa.eu