Η διατροφή των ανθρώπων και των ζώων είναι δύο βασικοί τομείς στους οποίους οι βιομηχανίες που βασίζονται σε βιολογικά προϊόντα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των σημερινών κοινωνικών και κλιματικών προκλήσεων. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην κινητοποίηση εναλλακτικών πηγών πρωτεϊνών, ινών και υδατανθράκων, λόγω του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού και των σημερινών μη βιώσιμων συστημάτων παραγωγής ζωικών πρωτεϊνών. Εκτός από τις πρωτεΐνες, τις ίνες και τους υδατάνθρακες όπου σημειώνονται σημαντικές εξελίξεις, εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη ανάπτυξης και επικύρωσης σε πιλοτική κλίμακα πρωτοποριακών καινοτομιών σε άλλα συστατικά τροφίμων και ζωοτροφών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου και των ζώων, όπως τα πρεβιοτικά, τα μεταβιοτικά , βιταμίνες, πεπτίδια, ολιγοσακχαρίτες, λίπη, γαλακτωματοποιητές, ενισχυτικά της πεπτικότητας. Εκτός από αυτά που έχουν άμεσο ρόλο στη διατροφή, άλλα συστατικά έχουν έναν έμμεσο, αλλά παρόλα αυτά βασικό, ρόλο στην προώθηση πιο υγιεινών συστημάτων τροφίμων και ζωοτροφών, ενισχύοντας τις οργανοληπτικές ιδιότητες, την υφή, το χρώμα, τη γευστικότητα, την πεπτικότητα κ.λπ. Ξεκλειδώνοντας αυτή την ευκαιρία μαζί με την ώθηση σε πιο υγιεινές και βιώσιμες αλυσίδες τροφίμων κάνει την αγορά βιώσιμων συστατικών τροφίμων και ζωοτροφών εξαιρετικά υποσχόμενη για εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας που βασίζονται σε βιολογικά προϊόντα.
Αναλυτική περιγραφή στο αγγλικό κείμενο.
Αναλυτική περιγραφή στο αγγλικό κείμενο.