O τρίτος Άξονας Πολιτικής στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας. Συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους άξονες, περιλαμβάνει μέτρα που συμβάλουν στην προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης και διεθνούς ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, στη βάση και των αποτελεσμάτων της σχετικής μελέτης του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου.
Περιλαμβάνει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για διεύρυνση της παραγωγικής βάσης μέσω της ενίσχυσης του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με τη στήριξη κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), τη διαφοροποίηση και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, εκσυγχρονισμό των δημόσιας διοίκησης αλλά και των τοπικών αρχών, μεταρρύθμιση και βελτίωση της αποδοτικότητας του δικαστικού συστήματος, καταπολέμηση της διαφθοράς και ενίσχυση της διαφάνειας, ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και την ανθεκτικότητας του χρηματοοικονομικού τομέα αλλά και της δημοσιονομικής κατάστασης.
Το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την 1η προκήρυξη του «Σχέδιο Χορηγιών για Αναβάθμιση Παραδοσιακών Χώρων Εστίασης ή Πώλησης Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής με τη δυνατότητα ένταξής τους στο Σύμφωνο “Taste Cyprus”» στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για στήριξη των αδειούχων κέντρων αναψυχής που με βάση τον εγκεκριμένο τους τιμοκατάλογο προσφέρουν αποδεδειγμένα πιάτα βασισμένα αποκλειστικά στην κυπριακή γαστρονομία, και των καταστημάτων πώλησης παραδοσιακών προϊόντων διατροφής.
Το Σχέδιο βασίζεται στον Κανονισμό (EK) αριθ. 1407/2013 της Επιτροπής της 18ης Δεκεμβρίου 2013 για την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis).
Στόχος του Σχεδίου είναι η παροχή στήριξης για:
(α) τη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών αδειούχων κέντρων αναψυχής κατηγορίας εστιατορίου/ ταβέρνας ή κέντρων αναψυχής που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών καταλυμάτων που με βάση τον εγκεκριμένο τους τιμοκατάλογο προσφέρουν πιάτα βασισμένα αποκλειστικά στην κυπριακή γαστρονομία και
(β) τη δημιουργία ή αναβάθμιση καταστημάτων πώλησης παραδοσιακών προϊόντων διατροφής.
Μέσω αυτών των παρεμβάσεων, στόχος του Σχεδίου είναι η αναβάθμιση της Κυπριακής φιλοξενίας, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάπτυξη της γαστρονομίας.
Επιλέξιμες Δαπάνες:
Μέχρι 75%
Υφυπουργείο Τουρισμού
Άτομα Επικοινωνίας:
Κυριάκος Κυριάκου, Τουριστικός Λειτουργός ‘Α
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22691204
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: KyriakosKyriakou@visitcyprus.com
Έλενα Αδάμου, Λειτουργός Διασφάλισης Ποιότητας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22691282
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: ElenaAdamou@visitcyprus.com