O τρίτος Άξονας Πολιτικής στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας. Συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους άξονες, περιλαμβάνει μέτρα που συμβάλουν στην προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης και διεθνούς ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, στη βάση και των αποτελεσμάτων της σχετικής μελέτης του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου.
Περιλαμβάνει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για διεύρυνση της παραγωγικής βάσης μέσω της ενίσχυσης του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με τη στήριξη κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), τη διαφοροποίηση και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, εκσυγχρονισμό των δημόσιας διοίκησης αλλά και των τοπικών αρχών, μεταρρύθμιση και βελτίωση της αποδοτικότητας του δικαστικού συστήματος, καταπολέμηση της διαφθοράς και ενίσχυση της διαφάνειας, ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και την ανθεκτικότητας του χρηματοοικονομικού τομέα αλλά και της δημοσιονομικής κατάστασης.
Το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την 2η προκήρυξη του «Σχέδιου Χορηγιών για Αναβάθμιση Χώρων Εστίασης ή Καταστημάτων Πώλησης Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής» στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την βελτίωση και αναβάθμιση των Αδειούχων Κέντρων Αναψυχής κατηγορίας Εστιατορίου / Ταβέρνας, περιλαμβανομένων όσων είναι ενταγμένοι ή επιθυμούν να ενταχθούν σε Σύμφωνα Γαστρονομίας όπως το «Taste of Cyprus» και την αναβάθμιση υφιστάμενων καταστημάτων πώλησης παραδοσιακών προϊόντων διατροφής.
Το Σχέδιο βασίζεται στον Κανονισμό (EK) αριθ. 1407/2013 της Επιτροπής της 18ης Δεκεμβρίου 2013 για την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis).
Στόχος του Σχεδίου είναι η παροχή στήριξης για (α) τη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Αδειούχων Κέντρων Αναψυχής κατηγορίας Εστιατορίου / Ταβέρνας, περιλαμβανομένων όσων είναι ενταγμένοι ή επιθυμούν να ενταχθούν σε Σύμφωνα Γαστρονομίας όπως το «Taste of Cyprus» και (β) την αναβάθμιση υφιστάμενων καταστημάτων πώλησης παραδοσιακών προϊόντων διατροφής.
Μέσω αυτών των παρεμβάσεων, στόχος του Σχεδίου είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η βελτίωση της αισθητικής εικόνας των Κέντρων Αναψυχής/Καταστημάτων, η ενίσχυση της Κυπριακής φιλοξενίας, η ανάπτυξη της γαστρονομίας και του γαστρονομικού τουρισμού καθώς επίσης και η ενίσχυση της σύγχρονης και αποτελεσματικής λειτουργίας των Κέντρων Αναψυχής/Καταστημάτων.
Επιλέξιμες Δαπάνες:
Μέχρι 75% / μέχρι €200.000
Υφυπουργείο Τουρισμού (www.tourism.gov.cy)
Άτομα Επικοινωνίας:
Έλενα Αδάμου
Λειτουργός Διασφάλισης Ποιότητας ‘A
Τηλέφωνο: 22691282
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: ElenaAdamou@visitcyprus.com
Τάσος Πασχαλιδης
Τουριστικός Λειτουργός
Τηλέφωνο: 22691124
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: Tpaschalides@visitcyprus.com
Χαρούλα Λάμπρου
Αρχιτέκτονας
Τηλέφωνο: 22691170
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: CharoulaLambrou@visitcyprus.com